Heb je geen dak boven je hoofd, en kun je nergens terecht? Dan ben je van harte welkom bij onze opvang in Nijmegen, Tiel of Culemborg. Op sommige plekken is alleen nachtopvang, op andere plekken kun je 24 uur per dag terecht.
Bij de opvangplekken van de RIBW Nijmegen &Rivierenland is er een huiskamer om een praatje te maken, tv te kijken of mee te doen aan activiteiten. Onze begeleiders zorgen voor een fijne en veilige sfeer. Ook kun jij je bij ons douchen en wassen. En is er vaak eten &drinken te koop. In slaapzalen krijg je een plek om die avond te slapen. Kom je voor het eerst? Dan heb je altijd een intakegesprek. Met een begeleider maak je een plan om je doelen te bereiken. 24-uurs opvang &nachtopvang Tiel Bij de 24-uurs opvang (4 plaatsen) &nachtopvang (4 plaatsen) aan de Kwelkade in Tiel kunnen mensen uit de regio Rivierenland terecht die om allerlei redenen op straat belanden en nergens terecht kunnen. Bij ons krijg je eerst rust en spreken we daarna over de volgende stappen. Bij de nachtopvang krijg je veilig onderdak voor de nacht, een maaltijd, een bed en een mogelijkheid om te douchen en/of de was te doen. Als het in de winter ’s nachts -5 graden wordt, kunnen er meer mensen bij ons overnachten. We plaatsen er dan bedden en matrassen bij. De (nacht)opvang in Tiel bereik je via 06 27 65 42 83. ? Dwarsweg Nijmegen De Dwarsweg biedt huisvesting en begeleiding aan dak- en thuisloze jongvolwassenen van 18 t/m 23 jaar. Naast dak- en thuisloosheid is er altijd sprake van een verwevenheid aan problemen op diverse leefgebieden, waaronder een psychiatrische aandoening. ?
Bezoekadres:
Kerkenbos 1103A
Nijmegen
Postadres:
Postbus 1437
6501 BK Nijmegen
Telefoonnummer: 088 382 24 22
E-mailadres: e.hermans@ribw-nr.nl
E-mailadres: info@ribw-nr.nl
Website: www.ribw-nijmegenrivierenland.nl/
Doelstelling of kernactiviteit:
De RIBW helpt mensen met een ernstige psychiatrische aandoening een zo gewoon mogelijk bestaan als burger in de samenleving te leiden. Wij bieden professionele begeleiding op het vlak van beschermd wonen, begeleid zelfstandig wonen, dagbesteding en werk. Uitgangspunt daarbij is de kracht en zelfredzaamheid van mensen. Doorgaans zijn er begeleidingsvragen op het gebied van wonen, werken, dagbesteding, sociaal netwerk en de psychiatrische handicap. Het werkgebied strekt zich uit van Culemborg tot Gennep.
Belangrijkste doelgroepen:
Mensen die vanwege hun psychiatrische aandening (nog) niet zelfstandig kunnen leven. Naast de reguliere doelgroep zijn dat ook mensen met een vorm van autisme, jeugd- en jongeren, ouderen, Korsakov-cliënten en personen met een forensische achtergrond